Over ons

Super Talent Academy P.I.M

‘’Het jaar 2020 is niemand ontgaan. Maart van dat jaar, voetbalverenigingen moesten noodgedwongen hun deuren sluiten. Velen jeugdspelers en jeugdtrainers kwamen thuis te zitten. Hetzelfde gold natuurlijk voor mij. Gelukkig kon ik me al snel richten op een nieuw plan. Mijn waarmaken van mijn droom: het oprichten van een eigen voetbalschool. Iedere voetballer kent het wel, de zomervakantie. Het wordt langzaam lekkerder weer, je krijgt vakantie van school en je wilt maar 1 ding: voetballen! Helaas voor al die voetballiefhebbers, het voetbalseizoen is uitgespeeld en de zomerstop breekt aan. Dat bracht mij op het idee om van een wilde droom, een plan te maken. Na avonden brainstormen, uitdenken en overleggen ben ik de uitdaging aangedaan. Summer Talent Academy P.I.M. werd opgericht, daar waar plezier, intensiteit en mentaliteit voorop staan. Ik zocht een groepje van 4 enthousiaste trainers bij elkaar om na te gaan denken over hoe we de trainingen speciaal konden maken. Uiteindelijk was het plan daar, de S.T.A. – P.I.M. kon officieel van start en het wachten op aanmeldingen is begonnen. Ontzettend trots hebben we uiteindelijk de gehele zomer lang 86 voetballers op ons veld gehad.

Na het succes in de zomer zijn we onze toekomstplannen gaan aanpassen en ons gaan richten op een nieuwe stap. We gaan door! Na de zomer hebben wij besloten de naam van onze voetbalschool te veranderen, we trainen inmiddels in zomer en winter! Summer Talent Academy P.I.M. werd Super Talent Academy P.I.M. het hele jaar door trainen bij onze voetbalschool! Zo stelde we 3 beschikbare blokken op: voorjaar, zomer en najaar blokken van 10 weken training.

Visie

Binnen het ontwikkelen van jeugdspelers staan een aantal punten bovenaan onze lijst waar we aandacht aan besteden. De letters die in onze naam terug te vinden zijn staan daarbij op nummer 1. P. (plezier) I. (intensiteit) M. (mentaliteit). 3 punten die voor ons de meeste waarde hebben. Wij richten ons op spelers tussen 6 en 12 jaar, van alle niveaus.

Plezier

Sleutel tot ontwikkeling. Binnen onze voetbalschool creëren we zoveel mogelijk succeservaringen. Het beleven van een succeservaring leidt tot een positieve ontwikkeling van de jeugdspeler en het ervaren/beleven van plezier. Door onze spelers de juiste tips en aanwijzingen te geven, de training levendig te houden, de trainingsvormen aan te passen (op ieders eigen leeftijd en niveau) en ons te verdiepen in de belevingswereld van de leeftijdscategorie die je traint vergroten wij de kans op deze positieve ervaringen en stimuleren wij de speler om zichzelf te ontwikkelen met een lach op het gezicht!

Intensiteit

Trainen voeren wij uit op 100%, in evenwicht met de juiste rustmomenten. Kenmerkend voor onze trainingsvormen zijn: Intensief, wedstrijd-echt, situatief, leeftijd- en doelgericht. Voetbalkwaliteiten verbeteren door te herkennen welke voetbalhandeling op welk moment het beste is. We streven ernaar om het maximale tempo te bereiken op juist ingeschat niveau van speler.

Mentaliteit

De beste versie van jezelf worden, continu. Inzet, focus, wilskracht en doorzettingsvermogen behoren in onze visie allemaal tot de juiste voetbalmentaliteit. Geen speler is hetzelfde. Iedereen verschilt op de kenmerken waar wij in stimuleren. Wat kan ik? Wat wil ik graag leren? En wat heb ik geleerd? Is een vraag die geregeld terugkomt in onze trainingen. Op onze trainingen willen we samen met de jeugdspeler het maximale bereiken en leren we tegenslagen omzetten in extra doorzettingsvermogen.

In onze trainingen richten we ons op 3 thema’s met daarbij wat verschillende extra’s. Aanvallen, verdedigen en omschakelen staan een gehele training bij ons centraal. Tijdens onze trainingen zullen onze trainers ook alleen coachen op het thema wat wij trainen. Binnen onze trainingen en organisatie streven wij ernaar om continu vernieuwend te blijven. Dit proberen wij op het gebied van materiaal, trainers, oefeningen, aanpak en ga zo maar door. Zo hebben we in het zomerblok van 2020 elke speler een diploma uitgereikt aan het eind van de trainingscyclus. In het najaar hebben we iedereen een persoonlijke, schriftelijke evaluatie gegeven en tot slot ontving iedere speler, in het voorjaarsblok van 2021 een gepersonaliseerde FIFA-kaart.

Maak kennis met onze trainers